Vrienden van Het Baafje in Actie (Uitkijkpost 15 mei 2011)

Klik op plaatje voor artikel Uitkijkpost
HEILOO – Gemeente Heiloo gaat de komende jaren fors bezuinigen. Hiervoor hebben zij bewoners opgeroepen om mee te denken. ,,Een goed iniatiatief van de gemeente, dat de Vrienden van Het Baafje met beide handen aangrijpen. Eén van de bezuinigingen die de gemeente namelijk op het oog heeft, is het sluiten van zwembad het Baafje. Dit mag uiteraard niet gebeuren,” aldus Edwin Metselaar en Gea Schilte, initiatiefnemers van Vrienden van het Baafje.

Daarom wordt sinds enkele dagen een handtekeningenactie gehouden voor behoud van het zwembad. ,,Tijdens het verzamelen van de handtekeningen komen veel Heilooërs en zwemmers van buiten het dorp spontaan met ideeën voor het zwembad. De ideeeën zijn zowel op het gebied van inkomsten als uitgaven en de aantrekkelijkheid van het bad. Enkele veelgenoemde suggesties zijn: zorg dat het zwembad aantrekkelijker wordt en eerder in het seizoen open kan door het beter te verwarmen, maak een aparte baan voor de baantjeszwemmers, verhoog de entreeprijs, gebruik vrijwilligers voor eenvoudig (groen) onderhoud, doe meer aan promotie in de omgeving en op scholen, en maak een feest van de zwemvierdaagse.

Er zijn nog een heleboel andere ideeeën aangeleverd via de website van de Vrienden van Het Baafje, via Facebook en op Twitter.” Binnen één week hebben al meer dan duizend mensen hun handtekening gezet. Deze handtekeningen en ideeeën worden door Vrienden van het Baafje aangeboden aan de gemeente Heiloo.

,,In de Uitkijkpost van 25 mei schrijft Gemeente dat er vier scenario’s voor het Baafje bestaan; openhouden, uitbesteden, samenwerken met andere gemeenten, sluiten (afstoten genoemd…). Het verwondert de Vrienden van Het Baafje echter dat in de bezuinigingsnota 2012-2014 uit april staat dat het zwembad afgestoten of gesloten gaat worden. Wat is er gebeurd met de andere drie scenario’s die het Baafje open zouden houden? Wij hopen dan ook dat de gemeente serieus de opties onderzoekt om het zwembad te behouden voor de kinderen die in het water willen spelen, de jongeren die een leuke plek zoeken in de zomer en de ouderen die graag baantjes trekken.

Vindt u ook dat het Baafje moet blijven? Help mee om het Baafje open te houden via http://hetbaafje.nl We kunnen nog veel ideeeën en handtekeningen gebruiken.”

bron: Uitkijkpost 15 Juni 2011

1 Comment on “Vrienden van Het Baafje in Actie (Uitkijkpost 15 mei 2011)

  1. Zoek samenwerking met Zwembad Loos, dat is makkelijk naast elkaar. Zorg dat Loos open is bij slechtweer en Het Baafje bij mooi weer bv. vanaf 20 gr. zoek hiervoor financiele steun bij gemeenten die veel toerisme hebben.
    nu is in Egmond voor de toeristen bij slecht weer geen zwemmogelijkheid. zoek ook steun bij de gemeente Castricum, het binnen zwembad in Akersloot is nu voor bewoners gesloten, het buitenzwembad in Limmen staat ook op de nominatie gesloten te worden. Zorg voor ruime openingstijden en lekker warm water, dan komen er sowieso veel meer gasten. Zoek sponsors van artikelen die je bij het zwemmen nodig hebt, maar ook steun in de gezondheidszorg. Zorg voor zwemmogelijkheid voor invaliden en bejaarden. Zwemmen is zo gezond! ( wel in warm water natuurlijk!) Stopt onze buurtbus eigenlijk wel bij het Baafje?! Laten we het samen niet toestaan dat de gemeente alle mooi opgebouwde voorzieningen omzeep bezuinigd.