Persbericht: VVHB is nu een Stichting

Heiloo, 2 maart 2012

Vrienden van het Baafje officieel een stichting

Foto van de oprichting Stichting Vrienden van het Baafje
De officiële ondertekening bij notaris Van Leersum.
De Vrienden van het Baafje hebben zich georganiseerd in een stichting. Op deze manier kunnen de Vrienden zich nog beter inzetten voor behoud van zwembad Het Baafje voor Heiloo. Bij notaris Van Leersum werden de handtekeningen gezet. Hij is een van de eerste sponsoren van de Vrienden. Het begin is er!

De gemeente kampt ieder jaar met grote tekorten op de begroting van Het Baafje. Dat tekort kan teruggedrongen worden door betere exploitatie en meer bezoekers, sponsoring en donaties. Draagt u zwembad het Baafje ook een warm hart toe? Vind u dat het zwembad behouden moet blijven voor Heiloo? Dan kunt u donateur worden van de Stichting Vrienden van het Baafje.

In de zomer van 2011 verzamelden de Vrienden 8.000 handtekeningen om zwembad Het Baafje te steunen. In de herfst en winter van 2011/2012 gingen de Vrienden van het Baafje in gesprek met de gemeente over de openstelling van het zwembad in zomer 2012. Zij pleiten voor een goede watertemperatuur gedurende de hele zomer en meer activiteiten in het zwembad. In de raadsvergadering van 5 maart a.s. zullen de hogere tarieven van Het Baafje en tijdelijke bijverwarming van het zwembadwater in seizoen 2012 op de agenda staan. De Vrienden hebben als doel het zwembad niet alleen in 2012 nog open te houden, maar ook de zomers daarna.

Donaties kunnen worden overgemaakt op de pas geopende Rabobankrekening 106.267.078. Voor de donateurs heeft de Stichting ook nog iets in petto. Ditta Engel, kunstenares in Heiloo en actief zwemster, stelt een aantal beeldjes van een duikertje ter beschikking om te verloten onder de donateurs. En aan het einde van het seizoen sluiten de Vrienden af met een feestelijke bijeenkomst voor alle donateurs en vrijwilligers.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected] of met de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Baafje, Joke Bart. Telefoon: 06-46.72.41.92