Bijverwarming geregeld voor Heilooër openluchtzwembad Het Baafje

De voorbereidingen voor een goed zwemseizoen zijn in Heiloo in volle gang. Het unieke 50-meterbad is schoongemaakt en gevuld met water, het instructiebad ligt er mooi bij en het peuterbadje staat klaar om gevuld te worden. Als de installatie van de gasketels volgens planning verloopt, is zwembad Het Baafje vanaf 28 april gereed voor een prachtige zomer.

De Stichting Vrienden van het Baafje heeft zich ingezet voor bijverwarming van het zwembadwater. Sinds de aanschaf van zonnecollectoren is de watertemperatuur vaak niet op orde. “Ieder jaar was er twijfel of het zwembad wel op tijd, in mei, open zou zijn. Dit kwam het zwembad niet ten goede”, stelt Joke Bart, voorzitter van de Vrienden van het Baafje. “Daarom hebben wij ons volop ingezet om bijverwarming met behulp van gasketels voor elkaar te krijgen. En met succes. De gemeenteraad heeft 30.000 euro ter beschikking gesteld voor bijverwarming. De zonnecollectoren blijven hun werk doen, maar om op 28 april open te gaan is meer nodig”. De gemeente zet nu alles op alles en is ervan overtuigd dat het zwemseizoen opent met aangenaam zwemwater. Het milieuvriendelijke aspect van het zwembad komt overigens niet in gevaar. Slechts 20% van de warmte gaat via gasverwarming en er zal groen gas worden ingekocht.

De opening van het zwemseizoen is op zaterdag 28 april 2012. Volgens planning hebben de cv-ketels dan hun werk gedaan en is het zwembadwater op de gewenste temperatuur. Een feestelijke opening met leuke activiteiten voor jong en oud staat op het programma. Ook op andere momenten zijn er deze zomer leuke activiteiten in het zwembad. Zwembad Het Baafje staat garant voor gezellig en actief bezig zijn. Meer informatie op de website van de Stichting Vrienden van het Baafje www.hetbaafje.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Joke Bart, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Baafje tel. 06-46.72.41.92 of
  • Gea Schilte, secretaris tel: 06-53.37.27.04

1 Comment on “Bijverwarming geregeld voor Heilooër openluchtzwembad Het Baafje

  1. Hallo allemaal volgens gemeente:
    Actuele watertemperatuur op website

    Op zondag 6 mei om 10.00u is de watertemperatuur 17,4 graden Celsius(°C).

    Gaat dit goed ?