Zaterdag spetterende opening Baafje

Gemeente Heiloo Meldt:

Zaterdag 28 april om 10.00 uur gaan de hekken van zwembad Het Baafje open en start het nieuwe zwemseizoen. Een zwemseizoen van vier maanden dit jaar. De openingsdag vieren we feestelijk, met activiteiten voor verschillende leeftijden. De Vrienden van Het Baafje hebben daarover met ons meegedacht.

Temperatuur zwemwater
De werkzaamheden om het zwemwater bij te verwarmen met een gaskachel zijn in volle gang. Het weer zit op dit moment, en in de afgelopen weken, niet mee als het gaat om zonuren en temperatuur. We hebben zelfs nachtvorst gehad. Daarom verwachten wij dat de temperatuur van het zwemwater, ondanks het bijverwarmen, op 28 april nog niet optimaal is. Vanaf 28 april communiceren we zoals gebruikelijk, dagelijks de actuele watertemperatuur. Het bijverwarmen is geregeld, nu het zwemweer nog!

Jetski’s in Het Baafje
Op 28 april kan iedereen weer de hele dag komen zwemmen. Kinderen kunnen gratis op het springkussen springen en limonade ‘melken’ bij de grote opblaasbare koe. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur kan iedereen een ijsje halen bij de ijscokar en er worden spekjes uitgedeeld. Ook gratis! Harmonieorkest Caecilia verzorgt vanaf 12.30 uur feestelijke muziek en van 13.30 uur tot 14.00 uur organiseren we een geweldige jetskidemonstratie. Bij de kassa liggen kleurplaten die de kinderen mee kunnen nemen en thuis kunnen inkleuren.

Baafje drijft op vrijwilligers
Op heiloo.nl staat de activiteitenkalender voor het zwemseizoen. Behalve de terugkerende activiteiten zoals de Zwem4daagse, organiseren wij dit jaar nieuwe activiteiten. Zo kunnen moeders op 13 mei gratis zwemmen, kun je je partijtje in Het Baafje vieren en zwemmen honden mee op de laatste dag van het zwemseizoen. De Vrienden van Het Baafje denken en helpen vrijwillig mee voor de activiteiten en doen een beroep op andere vrijwilligers om zich in te zetten voor Het Baafje. Om 17.30 uur is het feest weer afgelopen. En dan zijn we klaar voor een ouderwets gezellig zwemseizoen