Grote donatie De Spetters

Zwemvereniging De Spetters doneert 2500 euro aan Vrienden van het Baafje

Zwemvereniging De Spetters heeft zwembad Het Baafje altijd als thuisbasis gehad. Om de Vrienden van het Baafje te steunen in hun actie het zwembad open te houden, doet de zwemvereniging een grote donatie. Op 24 mei ontving Joke Bart, voorzitter van de Vrienden van het Baafje een cheque van 2500,00 euro uit handen van Peter van Hove, voorzitter van De Spetters.

De zwemvereniging is leuk voor jong en oud en biedt recreatief zwemmen aan en trimzwemmen. Recreatief zwemmen is voor kinderen vanaf zes jaar, die minimaal het A diploma hebben behaald. De verschillende slagen worden getraind en/of aangeleerd. Daarnaast is er ook aandacht voor andere onderdelen van de zwemsport zoals de startduik en verschillende keerpunten. De Spetters werkt met de SwimKick. Dit is een zwemplan die door de KNZB is gemaakt speciaal voor de kinderen.

Het Trimzwemmen is bedoeld vanaf de leeftijd van 18 jaar. Elke baan heeft zijn eigen tempo, zodat iedereen op een gezonde en ontspannen manier bezig kan zijn met de zwemsport. De hele maand juni trainen De Spetters weer in Het Baafje, van 18.30 uur tot 19.30 uur. Kom eens langs om een proefles mee te doen!

Peter van Hove (De Spetters) overhandigt Joke Bart (Vrienden van het Baafje) een cheque ter waarde van 2500 euro

In de wintermaanden zwemmen De Spetters op maandagavond in ‘de Beeck’ te Bergen. Voor de jeugdigen is het mogelijk om per taxibus vanaf meerdere plaatsen vanuit Heiloo naar de Beeck in Bergen te gaan.

De Stichting Vrienden van het Baafje zet zich in voor behoud van zwembad Het Baafje voor de inwoners van Heiloo en omgeving. De Vrienden hebben bijverwarming geregeld, organiseren leuke activiteiten en helpen mee aan een betere exploitatie van het zwembad. Donateurs en vrijwilligers maken dit mogelijk. Kijk op www.hetbaafje.nl voor meer informatie en volg ons op twitter. Kijk voor meer informatie over zwemvereniging De Spetters op de website; www.de-spetters.nl.