Funeste openingstijden

Wisselende openingstijden funest voor Baafje

Het weer is wisselvallig en zo ook de toekomst van zwembad Het Baafje. In de bezuinigingsdrift wordt er meteen gekort op de inzet van personeel, waardoor het zwembad deze (22-24 mei) en dit weekend (25 en 26 mei) nauwelijks open was.  Goede alternatieve ideeën om gemeentemedewerkers op het Baafje als flexplek te laten werken en kassadienst te laten draaien, worden onvoldoende ingezet.

18 graden watertemperatuur!

Het zwembad is open bij een watertemperatuur van minimaal 18 graden.  Per dag wordt bekeken of het zwembad ’s middags –vanwege het slechte weer- gesloten moet zijn.  Dat zijn de uitgangspunten die gehanteerd worden.  Dit staat ook op de website van de gemeente vermeld:

“Als het slecht weer is (koud, regen, storm en onweer), kunnen de medewerkers besluiten het zwembad te sluiten. Op deze pagina van het Baafje houden wij u op de hoogte. U kunt ook telefonisch contact opnemen met een medewerker over de openingstijden.”

 

Helaas besluit de gemeente zich niet aan deze uitgangspunten te houden: Het Baafje zal dit weekend en waarschijnlijk volgende week minder open zijn.

Verzelfstandiging

Vrienden van het Baafje zijn voorstander van verzelfstandiging van Het Baafje, zodat klantvriendelijke bedrijfsvoering het uitgangspunt is.  In de Alkmaarsche Courant (d.d. 24 mei 2013) kondigde wethouder Veger aan de verzelfstandiging te gaan onderzoeken.  Het zoveelste onderzoek of eindelijk een concrete stap in de goede richting? De Vrienden van het Baafje en de Heilooër politiek wachten in spanning af….

Joke Bart

——————————————————————————