Het Baafje zelfstandig? Bijna….

Flinke discussies en soms een felle toon. Op de commissievergadering (maatschappelijke zaken) van maandag 10 juni jl. kwamen de verzelfstandiging van Het Baafje en onderzoek naar het regionale zwembad op de agenda. Lees meer in het Commissievoorstel vervolgopdracht verzelfstandiging Het Baafje en regionaal zwembad.

De Vrienden van het Baafje zijn vòòr verzelfstandiging, voor een periode van minimaal vijf jaar. Een externe, professionele partij kan dan het beheer en de exploitatie van het zwembad overnemen.

Daar wordt het alleen maar beter van! Zie ook onze reactie op het voorstel verzelfstandiging Baafje

De komst van het regionale zwembad wordt gekoppeld aan het sluiten van Het Baafje. Het sluiten van Het Baafje werd ooit ingezet als bezuiniging. Die tijd is allang voorbij. Het regionale zwembad, minimumvariant, gaat zeker 7,5 miljoen euro kosten, en de gemeente zal er een extra lening voor moeten afsluiten. Het nieuwste onderzoek (kosten 17.500 euro excl. BTW) naar dit zwembad zal worden bekostigd door de bezuinigingen die in 2013 bij Het Baafje worden gerealiseerd. Gebruik dit bedrag voor Het Baafje! Een eigen website, flexibelere openingstijden of een nieuw speeltoestel. Je kunt veel doen met dat geld.

Meer weten over de financiering? Lees dan het verslag van de raadsvergadering Castricum.