Nieuwe exploitant voor Het Baafje

Het Baafje heeft vanaf dit seizoen, zomer 2015, een nieuwe exploitant: Sport Servicepunt Langedijk (SSL). De Vrienden van het Baafje zijn ontzettend blij dat de aanbesteding van Het Baafje heeft geleid tot dit resultaat. Wie had in 2011, toen de Vrienden zich begonnen in te zetten voor behoud van het zwembad voor Heiloo, kunnen denken dat er 4 jaar later zo’n stap gezet zou worden?

Zwembad De Bever in St. Pancras wordt ook gerund door Sport Servicepunt Langedijk. Dat belooft veel goed. Wij zitten binnenkort om tafel met SSL en horen dan meer over de plannen met het zwembad.

Aanbesteding door de gemeente
In 2013 heeft de gemeenteraad van Heiloo besloten een externe exploitant te zoeken voor Het Baafje. Na een uitgebreide marktconsultatie startte de gemeente eind 2014 een aanbestedingsprocedure voor de overname van het beheer en de exploitatie van het zwembad. Begin 2015 zijn de inschrijvingen ontvangen, met als resultaat dat Sport Servicepunt Langedijk (SSL) zich als beste heeft gekwalificeerd.

Wethouder Fred Dellemijn: “Zwembad Het Baafje is een voorziening die voor veel inwoners van Heiloo belangrijk is. We hebben de ingediende exploitatievoorstellen beoordeeld op kwaliteit van de bedrijfsvoering en op financiële aspecten. Sport Servicepunt Langedijk kwam als beste uit de bus. Wij verwachten dat de nieuwe exploitant met een creatief en spetterend aanbod van activiteiten veel zwemmers aan Het Baafje zal weten te binden. Wij zijn de Vrienden van Het Baafje erkentelijk voor hun constructieve inbreng gedurende het gehele proces en rekenen op een goede samenwerking tussen hen en de exploitant.”